Prijzen beton terras

De prijs van een betonterras hangt van diverse factoren. Er is daarom geen vaste totaalprijs te noemen, omdat elke tuin en dus elk betonnen terras verschillend is. Vraag via onderstaande button een vrijblijvende offerte bij ons aan en wij maken een prijs op maat voor uw betonnen terras. Klik op ‘Contact’ als u vragen heeft. Wij helpen u graag verder.

Contact   Offerte

Er zijn verschillende zaken die meespelen bij de prijsbetaling van een betonterras. Wij zetten hieronder voor u op een rijtje welke factoren invloed hebben op de prijs.

De afmetingen van het terras

De prijs van een betonterras is voor een groot deel afhankelijk van de afmetingen van het terras. Bij een klein terras is vanzelfsprekend minder beton nodig dan bij een terras met een groot oppervlakte. Een klein oppervlakte betekent echter niet direct dat de aanleg goedkoper is. U betaalt namelijk ook voor de apparatuur en de manuren die nodig zijn voor de aanleg van een betonnen terras. De prijs wordt dus juist lager wanneer u een groter oppervlakte laat aanleggen.

Kies er bijvoorbeeld voor om ook uw oprit af te laten werken met beton, zodat u een geheel krijgt en de prijs verspreidt over een groter aantal vierkante meters.

De moeilijkheidsgraad

Een andere factor die bijdraagt aan de prijsbepaling, is de moeilijkheidsgraad van het aanleggen van een beton terras in uw tuin. U kunt hierbij denken aan de vorm van uw tuin en moeilijk bereikbare plaatsen. Het meest eenvoudig is de aanleg van een rechthoekig of vierkant betonterras.

Bij tuinen met een aparte vorm, veel hoeken en moeilijk bereikbare plekken kan niet al het beton machinaal aangelegd worden. Hierbij is dus manueel werk nodig, wat meer tijd en geld kost. Om u een indicatie te geven van de prijs van een beton terras, komen we graag uw tuin bekijken. We beoordelen de vorm ter plekke en maken aan de hand van deze informatie en uw persoonlijke wensen een offerte op maat.

De dikte van het beton

De dikte van het betonterras draagt ook bij aan de totale prijs. Afhankelijk van de mate waarop u de tuin belast, zal de dikte van de betonvloer verschillen. De ene tuin heeft een stabiele ondergrond waarbij het betonnen terras vooral dient als loungeplek, terwijl de andere tuin intensiever gebruikt wordt en dus een dikkere laag beton nodig heeft.

De kleur

De kleur van uw betonnen terras heeft invloed op de totaalprijs van uw betonterras. Standaard hebben de meeste betonterrassen een donkere kleur als grijs of antraciet. Een andere kleur is vanzelfsprekend ook mogelijk, al zorgt dit er wel voor dat de prijs van uw betonterras hoger uitvalt. Dit komt omdat we dan een kleursupplement toevoegen aan het betonmengsel. Voor een natuurlijk en uniek resultaat gebruiken we bij Betonterras.nl altijd twee kleuren.

Beton terras afwerking

Naast de kleur van het beton zijn er meer wensen die de prijs van het betonterras bepalen. De totaalprijs is bijvoorbeeld afhankelijk van de keuze voor het soort beton en de afwerking. Al onze betonterrassen worden standaard afgewerkt met een sealer. U kunt er echter ook voor kiezen om structuur toe te voegen aan uw betonnen terras of om een betonterras aan te laten leggen met printbeton of stempelbeton.

Betonterras: voordeliger dan tegels

Een terras met een ‘betonlook’ is modern, naadloos en onderhoudsvriendelijk. Mede om deze redenen zijn betonterrassen tegenwoordig zeer populair. Veel mensen twijfelen bij een betonterras tussen één beton laag of de aanleg van betonnen tegels. Een veelvoorkomende misvatting is dat betontegels goedkoper zijn dan het aanleggen van een betonterras. De prijs van betontegels ligt misschien lager dan een betonvloer, maar het kost veel meer tijd deze aan te laten leggen. De hoge arbeidsintensiviteit maakt betontegels uiteindelijk duurder dan een betonterras. Daarnaast heeft u bij tegels te maken met naden, waardoor het een minder onderhoudsvriendelijke oplossing is. In de meeste gevallen bent u met een betonterras dus voordeliger uit.

Contact met Betonterras.nl

Wilt u meer informatie over de prijzen van een betonterras, de aanleg van een betonterras in uw tuin of wilt u een afspraak met onze vakmannen maken om uw tuin te bekijken? Wij staan u graag te woord: neem contact met ons op door te bellen naar 06 14646517 of vul ons contactformulier in.

Offerte aanvragen

Wij maken aan de hand van uw wensen een vrijblijvende offerte op maat.