Aanleg beton terras

Een beton terras is een moderne, praktische en vooral mooie oplossing voor uw tuin. Met een betonnen terras profiteert u van een naadloze en strakke tuin. Een uitstekende keuze om uw huis en tuin een geweldige uitstraling te geven. Er zijn veel mogelijkheden voor de aanleg van een beton terras.

De aanleg van een beton terras

  • Aanleg door ervaren betonspecialisten
  • Snel een vrijblijvende offerte
  • Persoonlijke service
  • Uw beton terras professioneel aangelegd

Bij Rivev Betonterras werken vakmensen met veel ervaring in het aanleggen van beton terrassen. Onze experts komen graag bij u langs om uw tuin te bekijken en de mogelijkheden voor een beton terras met u te bespreken. Maak direct een afspraak of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Contact   offerte

 

Hoe gaat de aanleg van een betonnen terras in zijn werk?

Voordat we een beton terras aanleggen, bespreken we allereerst uw wensen. Tijdens de ontwerpfase bepalen we onder andere de grootte, de kleur en de afwerking van uw betonnen terras. Nadat duidelijk is wat voor terras u wilt, is het tijd om daadwerkelijk te starten met de aanleg van het betonterras. Hierbij doorlopen we de volgende stappen:

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is noodzakelijk voor het succesvol aanleggen van een beton terras. Daarom beginnen onze specialisten met het plaatsen van de bekisting en leggen zij folie op het terras. In de meeste gevallen is de bekisting gemaakt van hout of ijzer. Daarnaast wordt de wapening geplaatst en brengen we het zandbed op de juiste hoogte.

Storten van het beton

Het vloeibare beton wordt gestort met een betonpomp. Bij kleinere tuinen maken we gebruik van een kleine betonpomp in plaats van een vrachtwagen. Omdat het beton aan een stuk wordt gestort, krijgt u een naadloos en onderhoudsvriendelijk betonnen terras.

Uithardingsproces

Wanneer het beton gestort is, heeft het tijd nodig om uit te harden. In deze fase beginnen we, indien gewenst, met het vlinderen van het beton terras. Hierbij schuren we de bovenste laag van het beton los, waarna we een slijtlaag indraaien met een vlindermachine. Meer informatie over vlinderen.

Na het vlinderen heeft het beton terras tijd nodig om te drogen. De droogtijd is onder andere afhankelijk van de gelegde oppervlakte. Tijdens het drogen heeft het beton een grijze kleur, ook wanneer er een kleur aan het betonmengsel is toegevoegd. Uw gekozen kleur wordt zichtbaar na de droogtijd.

Het beton impregneren

Na het drogen van het beton, kan eventueel nog een patroon aangebracht worden. Dit noemen we printbeton of stempelbeton. Hierdoor krijg uw beton terras een natuurlijke en unieke uitstraling.

 

In deze fase is het eveneens tijd om de betonvloer te impregneren. Dit is belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat u jarenlang plezier heeft van uw betonnen terras. Impregnatie zorgt ervoor dat vocht en vuil niet door kunnen dringen in het beton.

Afwerking

Bij printbeton wordt in deze fase de tweede kleur toegevoegd aan het beton. Dit kan pas wanneer de eerste toplaag doffer van kleur is geworden. Wanneer dat het geval is, brengen we een tweede kleur aan. Zo creëren we bijvoorbeeld een betonnen terras met een natuursteen look.

Sealen van het beton

Het sealen van het beton is de laatste stap van het proces. Wij voegen een sealer toe aan alle betonnen terrassen die we aanleggen. Deze sealer zorgt ervoor dat uw beton terras beschermd is tegen weersomstandigheden, dat het beton kleurvast blijft en dat uw beton terras eenvoudig schoon te houden is.

Uw beton terras klaar voor gebruik

Na bovenstaande stappen kunt u jarenlang genieten van een uniek, robuust terras in uw tuin. Heeft u vragen over onze betonterrassen of wilt u een beton terras aan laten leggen? Neem dan contact op met Rivev Betonterras door te bellen naar 06 14646517 of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Offerte aanvragen

Een vrijblijvende offerte ontvangen voor een beton terras van Rivev? Vul het formulier en ontvang een scherpe offerte.